NIEUWS

To-do-lijstjes

Een to-do-lijst: een ander moet er niet aan denken, ikzelf kan niet zonder. Ik heb er meerdere: voor zakelijke actiepunten, voor de boodschappen en een kluslijst voor ons huis. Maar wat doet een lijstje nu eigenlijk met je?

Door acties, taken en boodschappen op te schrijven maak je je hoofd leeg. Het is een manier om niets te vergeten, om overzicht te maken en houden als je het drukt hebt. Je kunt dingen die je opschrijft even loslaten. Wat ontzettend oplucht, want je hoeft ze niet meer te onthouden. En doordat alles op papier staat, kun je beter ordenen en prioriteiten stellen. Bovendien werkt het afstrepen vaak bijna therapeutisch: het geeft je een goed gevoel om te zien wat je gedaan hebt.

Alleen lijstjes maken van je werkzaamheden of de boodschappen die je moet doen? Nee hoor. Mensen maken de meest geweldige lijstjes. De Amerikaanse Sasha Cagen maakte er zelfs een boek over, of liever gezegd ‘maakte er een boek mee’: To-do-list. Met lijstjes als  ‘10 redenen om af te vallen’, ‘Nieuwjaarsvoornemens’ en ‘Dingen die mijn moeder me leerde’. Er doorheen bladeren is een feest van herkenning: je bent echt niet de enige die zichzelf moet motiveren om naar de sportschool te gaan. In de Verenigde Staten zijn er zelfs list slams ontstaan: feestjes waarbij wildvreemden elkaar hun lijstje voorlezen! Dat zie ik met onze zakelijke to-do-lijstjes toch nog niet zo snel gebeuren…..


Je project organiseren? Ik neem het je graag uit handen!

Zoek je extra ondersteuning voor het organiseren van een project? Of heb je een grote klantopdracht waarvan je de organisatorische rompslomp liever uitbesteedt? Karreman 010° neemt de coördinatie en uitvoering van dergelijke projecten graag op zich. Zowel op de communicatieafdeling van een onderneming, bij kleine ontwerpbureaus of zzp-ers.

Momenteel ben ik bijvoorbeeld als coördinator werkzaam voor KrijgdeKleertjes, een ruilwebsite voor kinderkleding. Ik ben verantwoordelijk voor het opzetten van lokale ruilpunten in de regio Schiedam en in Utrecht. Tot mijn takenpakket behoort onder andere het werven van vrijwilligers, zorgen voor free publicity, ondersteunen van de mensen die een ruilpunt starten en verantwoording afleggen aan de subsidiegever.

Kan ik ook wat voor jou betekenen? Neem dan contact met me op!

Wil je meer weten? Lees dan hier verder wat ik voor je kan betekenen.


 • Wat doet KARREMAN 010°?

  Karreman 010° helpt kleine bedrijven en zzp-ers om beter te ondernemen en zakelijk succesvoller te zijn. Door bijvoorbeeld mee te denken over efficiëntere bedrijfsprocessen, heldere communicatie naar (potentiële) klanten en effectief timemanagement.

  Lees verder »

 • Contact

  Larikslaan 212
  3053 LH Rotterdam

  06- 28 25 01 17
  noeky@karreman010.nl
  KvK nr.: 24407985