Over Noeky Karreman

Een kleine koerswijziging kan je veel winst opleveren.

Dat is niet alleen bij zeilen zo. Een kleine koerswijziging in je bedrijf kan ervoor zorgen dat je net even anders naar je onderneming kijkt. En weer aan de slag kunt met je mooie plannen. Daar staat Karreman010° (lees 0 10 graden) voor: stap voor stap kleine veranderingen doorvoeren. Met wel degelijk een groot effect als resultaat.

Dat heb ik zelf ook gemerkt in mijn ondernemerschap.

Van hoofd naar hart

Jarenlang heb ik altijd vanuit mijn hoofd geleefd. En rationeel beslissingen genomen. Hard werken, een gezin met jonge kinderen ernaast, alle ballen tegelijk in de lucht houden. Door blijven rennen. En vooral niet even stilstaan om te kijken of het nog wel klopt wat ik allemaal aan het doen was. Laat staan de tijd te nemen om te voelen of het allemaal wel klopte. Ik had geen idee wat ik voelde. Mijn gevoel, daar was ik maar weinig mee bezig. Ik kon (of wilde….) er gewoonweg niet bij. Wellicht herken je dat?

Een scheiding, een lange periode van ziek zijn en veel weerstand op ondernemersvlak later weet ik wel beter. Door veel te reflecteren, en stil te staan bij wat ik aan het doen was, keerde het tij. Ik begon het ondernemerschap vanuit mijn gevoel te benaderen: wat past bij mij? Waar word ik blij van? Toen ik in mijn bedrijf beslissingen vanuit gevoel ben gaan nemen, begon het pas echt te stromen. En kwamen er klanten op mijn pad die bij mij en mijn werkwijze pasten.

Dat gun ik jou ook. Dat je vanuit jouw eigenheid succesvol bent met jouw mooie bedrijf. En met focus en rust in je hoofd prachtige plannen realiseert. Daarom deel ik in mijn blogs mijn ervaringen met ondernemen vanuit mijn gevoel. En geef ik tips om meer focus en structuur in jouw plannen te krijgen. Meld je hier aan, zodat je deze tips voortaan automatisch ontvangt.

Groeien als persoon

Ik houd van een nuchtere en simpele benadering. Om vanuit rust en stap voor stap met mijn klanten mee te kijken met hun plannen: wat kan er wel? Wat kan er nu? Wat mag je loslaten?

Ik krijg van hen terug dat ik rust uitstraal. En hen help om structuur en focus aan te brengen in hun hoofd vol ideeën. “Ik wil juist geen pusherige coach, want ik stuiter zelf al genoeg”, zei een deelnemer aan mijn mastermindgroep Koerskracht eens.

Ondernemers in de mastermindgroep zetten niet alleen stappen op zakelijk vlak, maar groeien ook als persoon. Dat verrast hen soms, omdat ze aan de mastermind deelnemen met het idee om vooral aan hun bedrijf te werken. Juist ook dat gevoelsniveau vind ik belangrijk. Daar zit jouw unieke kracht!

Sportieve zeilboot op helder blauw water

Gek van water

Wil je me ook eens fanatiek en competitief zien? Zet me dan maar eens op een zeilboot. Dan zie je een andere Noeky. Eentje die wil winnen, en supergefocust is. Mijn topsportachtergrond komt dan naar boven. Want ik heb tot mijn 24ste op wereldniveau wedstrijden gezeild.

Elk weekend reden we vanuit het zuiden naar het wedstrijdwater ergens in het land. Vroeg op, lange dagen op het water. In de vakanties reisde ik naar Mallorca, Zweden of San Francisco. Geweldig om daar een EK of WK te mogen varen! En ‘s avonds in de disco te staan met je internationale vrienden. Want dat deden we natuurlijk ook!

Ik ben nog steeds graag op het water. In mijn eigen zeilboot, of op mijn sup al peddelend over de Bergse Plassen in Rotterdam. Op het water kom ik tot rust en doe ik inspiratie op. Ik ben sowieso een buitenmens. Ik houd van de natuur, wandelen en wielrennen. Vitamine W noem ik het: Water, beWegen, Wandelen, Wielrennen. En mijn vrienden hebben daar nog Wijn en Witbier aan toegevoegd 😉 

Door mijn zeilervaring weet ik dat een goede koers noodzakelijk is om te winnen. Die metafoor trek ik graag door in het ondernemerschap. Door met jou een heldere ondernemerskoers uit te stippelen waardoor jij groeistappen zet en meer klanten aantrekt die bij jou passen. Wil je dat ik jou daar mee help? Zodat jij ook onderneemt vanuit jouw eigenheid, met focus en rust in je hoofd? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

“Ik heb Noeky tijdens het project ‘MyStart app’ leren kennen als een goede organisator, een doorzetter, communicatief zeer vaardig, pro-actief en een fijn persoon om mee samen te werken. Een echte teamspeler. Daarnaast brengt ze structuur aan waar nodig en verbindt zij teamleden. Onze samenwerking heeft uiteindelijk geresulteerd in een mooi product waar we trots op mogen zijn

Miranda Bouhou-van der Meer

Zadkine

“Ik ben zo blij dat ik jou heb leren kennen. Je brengt me steeds meer rust en regelmaat. Jouw kracht is volgens mij vooral luisteren naar de ander en daar ook op acteren. Je ZIET mensen echt!”

Corine Voesenek

30pluskids.nl