Ik houd niet van haasten en te laat komen. Dan ben ik bang dat ik iets vergeet. Of dat er iets mis gaat waardoor ik nog veel later kom. Meestal ben ik daarom ruim van tevoren bij een afspraak. En eigenlijk vind ik dat wel prettig. Dan kan ik mijn papieren nog even doorlezen in de auto. Of een fijn plekje uitzoeken als we op een locatie hebben afgesproken. Vaak neem ik een leeg notitieblok mee. Want inmiddels weet ik dat ik op zo’n moment goede ideeën voor mijn bedrijf krijg.

Extra tijd

Dat te vroeg komen je nog veel meer kan opleveren, las ik in het boek ‘Coach jezelf naar succes’ van Talane Miedaner. Ze zegt dat te vroeg komen de snelste en eenvoudigste manier is om extra tijd in je leven te krijgen. Mooi, die heb ik dan alweer te pakken. Maar hoe werkt dat dan?

Kom bij al je afspraken, zakelijk en privé, tien minuten te vroeg. Je hebt dan tijd om je gedachten te ordenen, de omgeving in je op te nemen en te ontspannen, schrijft ze. Je hebt even tijd om na te denken wat je gaat zeggen. En hoe je het gesprek aan wilt pakken.

Kom je bijna altijd te laat? Schrijf dan de tijd dat je moet vertrekken om er tien minuten van tevoren te zij  in je agenda. En niet de tijd dat je de afspraak hebt.

Kom eens een week lang bij elke afspraak tien minuten te vroeg. Ik ben benieuwd wat het je oplevert!